Κατάληψη ΕΒΕ Χανίων: Άμεση απελευθέρωση του αναρχικού Γιάννη Μιχαηλίδη [ενημερώνεται συνεχώς]

Κατάληψη Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, εν όψει της συνεδρίασης του Δικαστικού Συμβουλίου Λαμίας.

Άμεση απελευθέρωση του αναρχικού Γιάννη Μιχαηλίδη, απεργού πείνας από 23 Μαΐου 2022

Έπειτα από πάνω από 60 μέρες απεργίας πείνας, σήμερα 25 Ιουλίου, συνεδριάζει για ακόμη μια φορά το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας με θέμα το αίτημα αποφυλάκισης του. Έπειτα από τις προηγούμενες απορρίψεις του αιτήματος του, ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης, διατρέχει πλέον άμεσο κίνδυνο σοβαρής μόνιμης βλάβης της υγείας του. Δεν τρέφουμε αυταπάτες για την αστική δικαιοσύνη και τον ρόλο της.

Από την πλευρά μας, ως ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης, προχωρήσαμε στην κατάληψη του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων.

Ο αγώνας για την ελευθερία ενός, αγώνας για την ελευθερία όλων.

Μέχρι το γκρέμισμα και του τελευταίου κλουβιού.

Κατάληψη ΕΒΕΧ,
Χανιά 25/7/2022


Ενημέρωση 12.00 π. μ. :

Κατάληψη ΕΒΕΧ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 18:00

Η κατάληψη του ΕΒΕΧ είναι ελεύθερα προσβάσιμη για όλους και όλες όσες βρίσκουν τις εαυτές τους στον αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια ενάντια στην επίθεση που εξαπολύει το κράτος στις ζωές μας.

Καλούμε όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της πόλης σε ανοιχτή συνέλευση στις 18:00 για τον συντονισμό περαιτέρω δράσεων.

Η κατάληψη στο Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, πραγματοποιείται ως κίνηση της ελάχιστης αλληλεγγύης μας στον αναρχικό Γιάννη Μιχαηλίδη, απεργό πείνας εδώ και 63 ημέρες, του οποίου πλέον βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο.

Κατάληψη ΕΒΕΧ


Από το κείμενο που μοιράζεται αυτή τη στιγμή στην Κατάληψη ΕΒΕΧ:

«Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη και ο σωφρονισμός είναι ένα παραμύθι που όλο και λιγότεροι πιστεύουν. Γιατί βγαίνει στη φόρα πώς λειτουργεί το ελληνικό κράτος και η αστική δικαιοσύνη. Υπάρχει μια λογική σύμφωνα με την οποία άμα δεν είσαι δικός τους, αν δεν είσαι του συστήματος, άμα δεν έχεις λεφτά να πληρώσεις, θα περάσεις δύσκολα. Και πάνω σε αυτό μπορώ να βάλω τον εαυτό μου ως άλλη μια περίπτωση. Άλλη μια περίπτωση όμως όπου η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει να υποστώ, και να υπομένω, και να περιμένω όσα χρόνια θέλουν να βάλουν επιπλέον από την ποινή, επειδή δεν είμαι δικός τους, επειδή δεν είμαι παιδί του συστήματος, αντιθέτως είμαι εχθρός του».

Γιάννης Μιχαηλίδης,
απόσπασμα από ραδιοφωνική εκπομπή στο 1431ΑΜ

Ο αναρχικός Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται έγκλειστος από το 2013 στις ελληνικές φυλακές. Στο διάστημα αυτό η επιλογή του να υπερασπιστεί ηθικά και πολιτικά τη ληστεία τράπεζας για την οποία καταδικάστηκε, καθώς και η στάση του μέσα στη φυλακή, τον έφεραν αντιμέτωπο με την τιμωρητική πρακτική του κράτους απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους. Αφού του στέρησαν τις εκπαιδευτικές άδειες με ανυπόστατες κατηγορίες, και μπροστά στον κίνδυνο να μεταφερθεί σε κλειστή φυλακή, κατάφερε να αποδράσει προσωρινά από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας το 2019, μέχρι την εκ νέου σύλληψή του.

Από τις 23 Μαΐου, ο Γιάννης Μιχαηλίδης συνεχίζοντας να αγωνίζεται ενάντια στον κρατικό και δικαστικό ρεβανσισμό, βρίσκεται σε απεργία πείνας με στόχο την αποφυλάκισή του. Χρησιμοποιεί το ύστατο μέσο αγώνα, ένα από τα ελάχιστα που μπορεί να επιλέξει κάποιος φυλακισμένος, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ίδια του τη ζωή, διεκδικώντας την ελευθερία του.

Ενώ από το Δεκέμβρη του 2021 πληροί όλες τις τυπικές προϋποθέσεις για να αποφυλακιστεί υπό όρους, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας απέρριψε το αίτημά του «καθώς συντρέχει κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων». Στην έφεση που ασκήθηκε, η εισαγγελική πρόταση ήταν και πάλι απορριπτική, ενώ αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας στις 25/7. Το σαθρό επιχείρημα περί επικινδυνότητας και οι εγκληματικές γραφειοκρατικές καθυστερήσεις των αποφάσεων, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τον εκδικητικό ρόλο της αστικής δικαιοσύνης προς όποιον και όποια δεν κάνει πίσω και στηρίζει τις επιλογές του αγώνα του/της.

[…]

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΝΟΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΛΩΝ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΚΛΟΥΒΙΟΥ

Ολόκληρο το κείμενο από την Κατάληψη ΕΒΕΧ εδώ.


Ξεκίνησε η συνέλευση στο ΕΒΕ Χανίων


[21:30] Η κατάληψη στο ΕΒΕΧ λήγει και ο κόσμος αποχωρεί από το κτήριο.

Μετά τη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκαν οι δράσεις των επόμενων ημερών, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΝΟΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΛΩΝ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΚΛΟΥΒΙΟΥ

2 σκέψεις σχετικά με το “Κατάληψη ΕΒΕ Χανίων: Άμεση απελευθέρωση του αναρχικού Γιάννη Μιχαηλίδη [ενημερώνεται συνεχώς]”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s