Εκθέματα Σύγχρονης Τέχνης στον λόφο Καστέλι

Στην είσοδο της αυλής του λόφου Καστέλι αποφάσισαν οι καταληψίες να τοποθετήσουν τις λεκάνες, που βρήκαν τσιμεντωμένες από την εταιρία Belvedere, μετά την ανακατάληψη της Rosa Nera στις 5/6.

Το έκθεμα σύγχρονης τέχνης ονομάζεται «Λεκάνη με μπετόν αρμέ» και φυλάσσεται 24/7 από επίδοξους κλέφτες.

Πρόκειται για ένα έργο μεικτής τεχνικής, με ένθετες λεπτομέρειες από μπετόν αρμέ. Έχει έντονες υφές ενώ ο κομψοτέχνης του έχει κρατήσει τα φυσικά χρώματα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν.

Το διάσημο, πλέον, έργο αιχμαλωτίζει καθημερινά τους επισκέπτες του λόφου Καστέλι, οι οποίοι αναζητούν τις τσιμεντωμένες τουαλέτες που άφησε πίσω της η εταιρία – φάντασμα.

Δεν τίθεται θέμα ότι το έργο αναδεικνύει τη σχέση μεταξύ του κράτους και των επενδυτών. Ωστόσο, οι χιλιάδες κρυμμένοι συμβολισμοί του δημιουργούν στους επισκέπτες συζητήσεις επί συζητήσεων με φόντο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της πόλης μας.

*το παραπάνω «άρθρο» είναι γραμμένο στα πρότυπα και τη λογική των συστημικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία επιλέγουν να παρακάμπτουν τη δημοσιογραφική δεοντολογία, αποσιωπώντας εδώ και μέρες τις δράσεις και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στον απελευθερωμένο λόφο Καστέλι. Ίσως αυτό το «άρθρο», κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, να το αναπαράγουν.

** φωτογραφικό υλικό από το Κοινωνικό Ραδιόφωνο Χανίων (ΚΡαΧ)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s