ΑΝΑΛΥΤΙΚΌ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΆΔΑΣ 21-27/6

* όλες οι διαδικασίες και δραστηριότητες που ανακοινώνονται στο πρόγραμμα είναι ανοιχτές για όλες και όλους *

Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται συνεχώς

Δευτέρα 21/6

11:00-14:00 Εργαστήριο σχεδίου με γυμνό μοντέλο εκ του φυσικού
20:00 Πολιτική συνέλευση Rosa Nera

Τρίτη 22/6

13:00 – 16:00 Κάλεσμα για θεατρικό εργαστήρι
17:00 – 19:00 Κάλεσμα σε καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες που θέλουν να διδάξουν/καθοδηγήσουν
17:00
Συνέλευση έμφυλες αταξίες
18:00 Αφισοκόλληση και μοίρασμα κειμένων
20:00 Εργαστήριο Μια διαφορετική συνέλευση : Μια πιλοτική προσέγγιση για τον τρόπο λειτουργίας των συνελεύσεων. Ένα εργαστήριο για το πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνεται μια συνέλευση με στόχο την πολυφωνία και την ενεργητική ακρόαση. Ένα βασικό εργαλείο θα είναι ο χωρισμός σε ομάδες. Σε αυτές θα συζητηθούν θέματα που είτε ήδη έχουν προκύψει στη συνέλευση αυτοδιαχείρισης του λόφου καστέλι είτε θα ‘ρθουν εκείνη την ώρα από κάποιο μέλος της συνέλευσης-εργαστηρίου. Σας περιμένουμε για να ανακαλύψουμε μαζί νέους τρόπους και εργαλεία για τις συνελεύσεις μας!
22:00 Νύχτες τρόμου στην κατάληψη Rosa Nera: Midsommar
του  Ari Aster (2h25m, 2019)

Τετάρτη 23/6

17:00 Συνέλευση της κυριακάτικης κουζίνας αλληλεγγύης
17:00 Συνέλευση γονέων
19:00 – 22:00 Συνέλευση αυτοδιαχείρισης του λόφου Καστέλι

Πέμπτη 24/6

18:00 – 19:00 Μαθήματα παραδοσιακών χορών
19:00 Βιβλιοπαρουσίαση : Ιστορίες Φυγοδικίας έκδοση από το Ταμείο Αλληλεγγύης φυλακισμένων & Διωκόμενων Αγωνιστ(ρι)ων: στην παρουσίαση θα συμμετάσχουν σύντροφοι που μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από την εποχή που αναγκάστηκαν να ζουν ως καταζητούμενοι από τους κρατικούς μηχανισμούς.
19:00 – 21:00 Συνάντηση ομάδας συμμετοχικού σχεδιασμού για την αυλή
19:00 – 22:00 Πρόβα μουσικής ομάδας Yar Aman

Παρασκευή 25/6

μετά το σχολείο Μεσημεριανό μπουγέλο:

Η ομάδα γονέων του αυτοτοδιαχειριζόμενου λόφου Καστέλι καλεί τα σχολεία των Χανίων μετά την λήξη των μαθημάτων σε μπουγέλο με θέα. Πάρτε κουβαράκια μαγιό  πετσέτες κ σνακ.  

Ομάδα γονεων
αυτοτοδιαχειριζομενου λόφου Καστέλι – ROZA NERA

16:00 – 19:00 Workshop πηλού – κεραμικής
17:00 – 19:00 Δημιουργική απασχόληση για παιδιά
19:00 Εκδήλωση – Συζήτηση από τον συντονισμό Χανίων για το ταξίδι των Ζαπατίστας
Αυτονομία και εκπαίδευση: το παράδειγμα των Ζαπατίστας
+
προβολή ταινίας «Ο σπορέας» (El Sembador) της Melissa Elizondo Moreno (2018, 86′)

Σάββατο 26/6

8:00 Εργασίες καθαρισμού στην αυλή.
Θα ακολουθήσει συλλογική κουζίνα.
12:00 Εργαστήρι εγκατάστασης ελεύθερου λογισμικού, ραντεβού στο γραφείο του πρύτανη στην παλιά πρυτανεία: Στο εργαστήριο αυτό θα δείξουμε πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή μας το λειτουργικό σύστημα Linux, αυτόνομα ή παράλληλα με τα Windows.
Οι συμμετέχοντες μπορούν να κρατάνε μαζί τους υπολογιστές τους κι ένα στικάκι ώστε να κάνουν την εγκατάσταση με τη βοήθειά μας. Επίσης θα δείξουμε μερικά βασικά προγράμματα ελεύθερου λογισμικού για επεξεργασία εικόνας, βίντεο, κειμένου και ήχου.

16:00 Συνέλευση ΚΡαΧ
18:00 Εκδήλωση – κλείσιμο χρονιάς από τα YarAmanάκια: διαδραστική παράσταση αφήγησης και άλλα μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, παιχνίδια με πηλό, γιορτή για μικρούς κ μεγάλους με θέμα μέσο και αφορμή τη μουσική.

Κυριακή 27/6

8:00 Εργασίες καθαρισμού στην αυλή.
19:00 – 22:00 Συνέλευση αυτοδιαχείρισης του λόφου Καστέλι
22:00 Η ομάδα βίντεο/ακουστικής προπαγάνδας θα προβάλλει βίντεο που δημιουργήθηκαν στο διάστημα μετά την εκκένωση της Κατάληψη Ρόζα Νέρα του Σεπτέμβρη, 2021, ξεκινώντας με το βίντεο-ποίημα «Υφαρπαγή» και συνεχίζοντας με μια επιλεγμένη βίντεο-αναδρομή, δημιουργήματα που προέκυψαν από την συνέλευση αλληλεγγύης στη Ρόζα Νέρα στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.
Πρόκειται για το λεγόμενο «Χρονικό μιας Ανακατάληψης». Η αναδρομή θα περιλαμβάνει ομιλία για της συνθήκες παραγωγής, δημιουργίας μέσα στις πολιτικές συγκυρίες.Μετά από την προβολή θα ακολουθήσει μια δημιουργική – ελπίζουμε – και πρακτική συζήτηση πάνω στον κινηματικό κινηματογράφο γύρω από τους άξονες της φόρμας, της εργαλειοποίησης και της απεύθυνσης.
Ο σκοπός της συζήτησης είναι να τεθεί το ζήτημα της αναβάθμισης της ποιότητας και της συμμετοχής σε έναν κινηματογράφου από τα «κάτω», εδώ στα Χανιά.

* Η «Υφαρπαγή» είναι τέκνο των περιορισμών της έκφρασης, της ελευθερίας, της ζωής που ο καθένας από εμάς βιώνει ποικιλοτρόπως. Γεννήθηκε μέσα σε μια εντεταλμένη προσπάθεια καταστολής συνειδήσεων και πήρε σάρκα και οστά σε ένα ζοφερό περιβάλλον σφετερισμού, αβεβαιότητας, αγωνίας και μαύρου.

«Το μαύρο τριαντάφυλλο περπατάει τώρα στους δρόμους. Ορθό στο μαύρο μίσχο του, λυγερό, σφιχτό, περήφανο, κόκκινο, μαύρο. Αποφεύγει ακατάδεχτα ένα πλήθος διαβάτες. ‘Έρχεται να σε βρει. Κι εσύ κοιμάσαι ; Γιατί κοιμάσαι;»

Τάκης Σινόπουλος

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο που λέει "ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΟΥΝΗ 22:00 ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΚΑΣΤΕΛΙ Προβολη πρεμιέρας "Υφαρπαγη" και κιναμτογραφικη αναδρομή "To χρονικό μιας ανακατάληψης" Συζήτηση: επαναστατικός κινηματογράφος, φόρμες, εργαλειοποίηση και απεύθυνση. ΓΝΩΡΙΜΙΑ METHN ΟΜΑΔΑ BINTEO MEDIA"

One thought on “ΑΝΑΛΥΤΙΚΌ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΆΔΑΣ 21-27/6”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s